26 mei 2018 ECWO - BOZAR Brussel

2 september 2018 Slotconcert Summer Wind Academy - Buitenpodium De Abdijhof Thorn

WASBE International Symphonic Wind Band Festival

Op donderdag 20 juli om 20:00 betreedt Harmonie St. MichaŽl van Thorn het podium van TivoliVredenburg in Utrecht. Dit in het kader van het WASBE International Symphonic Wind Band Festival.

Harmonie St. Michaël van Thorn mag omschreven worden als een van de meest befaamde harmonieorkesten van Nederland. Sinds de oprichting in 1863 heeft het orkest zich ontwikkeld tot een symfonisch blaasorkest met een internationale reputatie. Concertreizen in heel Europa, talloze radio- en televisieopnamen en een tiental CD’s getuigen hiervan. Drie maal won het de allerhoogste internationale onderscheiding op het Wereld Muziek Concours (WMC) te Kerkrade. Volgend jaar
vertegenwoordigt St. Michaël Nederland op het European Championship for Wind Orchestras (ECWO)
in Brussel. Niet verwonderlijk dat dit prachtige orkest dit jaar, inmiddels voor de derde keer, te gast is
op het WASBE International Symphonic Wind Band Festival.

De World Association for Symphonic Bands and Ensembles (WASBE) is de internationale organisatie die dirigenten, muzikanten, componisten, uitgevers, instrumentbouwers en publiek op het gebied van de symfonische blaasmuziek met elkaar verbindt.

Harmonie St. Michaël van Thorn bevindt zich tijdens de WASBE-conferentie in goed gezelschap van professionele orkesten zoals de Banda Municipal de Barcelona, Banda Sinfónica Portuguesa, American Chamber Winds en het European Community Wind Orchestra en het Simon Bolivar Wind Orchestra. Op het concertprogramma van St. Michaël staan  de volgende composities:

• Wereldpremière van ‘Dance Suite’, een nieuw werk van de Nederlandse componist Marc van Delft, dat hij in opdracht van Harmonie Sint Michaël van Thorn schreef.
  • “Two Bone Concerto”, een nieuw werk van de Nederlandse componist Johan de Meij, m.m.v. solotrombonist van het Concertgebouworkest, Jörgen van Rijen en de solotrombonist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Alexander Verbeek.
  • Het ‘piece de resistance’ voor harmonieorkest van de Franse componist Florent Schmitt: ‘Dionysiaques’.
  • Capriccio Espagnol (opus 34), een vijfdelige orkestsuite gebaseerd op Spaanse volksliederen, gecomponeerd door de Russische componist Nikolai Rimsky-Korsakov in 1887.

Voor een volledige programmatoelichting bekijkt u de bijgevoegde PDF.

Bestanden bij dit artikel:

ZaalfolderStMichaelThornWASBE2017.pdf