Muzikale leiding

Het harmonieorkest staat onder leiding het muzikale driemanschap Ivan Meylemans (chef-dirigent), Erik Somers (2e dirigent) en Heinz Friesen (ere-dirigent). De slagwerkgroep wordt geleid door dirigent Frank Marx.

Facebook

Nieuws, achtergronden en foto's van alles wat Harmonie St. Michaël bezig houdt, kunt u volgen via facebook.

Slagwerkgroep

Eerstvolgende concerten

30 september 2018 Medewerking masterexamen compositie/directie Fontys Hogeschool v/d Kunsten - D'n Ingel Thorn

9 november 2018 TROMP Openingsconcert i.s.m. Martin Grubinger en Dominique Vleeshouwers - Muziekgebouw Eindhoven

27 januari 2019 Percussion & Winds - Oranjerie Roermond

 

Ik ben een vriend!

Ondersteun Harmonie St. Michaël door vriend te worden. Klik hier voor meer informatie.

Muzikaal hoogtepunt

In 1993 werd deelgenomen aan de eerste podiumconcertwedstrijd op het Wereld Muziek Concours te Kerkrade, waarbij het ensemble de Hoogste Nationale en Internationale Onderscheiding behaalde in de concert-divisie.

Het jaar 1998 is in vele opzichten memorable. Het slagwerkensemble werd met een grootse compositie van Vincent Cox, getiteld "The Big Earthquake" opnieuw Nederlands kampioen in de eredivisie. Het was tevens het afscheidsconcert van Jo Zinzen, de instructeur die het slagwerkensemble tot een zeer hoog niveau heeft gebracht. Het slagwerkensemble werd kampioen met de hoogst mogelijke score: 100 procent. Na deze climax stapten vele muzikanten succesvol over naar de professionele muziekwereld waar zij nog steeds musiceren bij o.a. het Radio Filharmonisch Orkest en het Limburgs Symfonie Orkest. Een periode van bezinning volgt voor het ensemble.

Nederlands kampioenschap 1991
WMC overwinning 1993
Jo Zinzen met slagwerkgroep St. Michael