Muzikale leiding

Het harmonieorkest staat onder leiding het muzikale driemanschap Ivan Meylemans (chef-dirigent), Erik Somers (2e dirigent) en Heinz Friesen (ere-dirigent). De slagwerkgroep wordt geleid door dirigent Frank Marx.

Facebook

Nieuws, achtergronden en foto's van alles wat Harmonie St. Michaël bezig houdt, kunt u volgen via facebook.

Slagwerkgroep

Eerstvolgende concerten

10 mei 2018 Gezamenlijk concert der beide Thorner harmonieën - Oranjerie Roermond

26 mei 2018 ECWO - Brussel

27 januarie 2019 Science - Oranjerie Roermond

Kijk in onze kalender voor een overzicht van alle activiteiten.

Ik ben een vriend!

Ondersteun Harmonie St. Michaël door vriend te worden. Klik hier voor meer informatie.

Profiel

De slagwerkgroep van Harmonie St. Michaël heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij de muzikale vernieuwingen in de wereld van slagwerkensembles, waarin marcherende drumbands zich de afgelopen decennia hebben ontwikkeld tot volwaardige concertensembles. Vanuit deze pioniersrol heeft de slagwerkgroep van St. Michaël vele muzikale successen behaald. In de prijzenkast pronken onder andere de eerste wereldtitel voor slagwerkgroepen (Wereldmuziekconcours Kerkrade), de Kiwanis Cultuurprijs en vele nationale kampioenschappen, waaronder de landstitel in de eredivisie in 1998 waarbij een 100% score werd behaald.

Ook vandaag de dag gaat de slagwerkgroep van St. Michaël nieuwe muzikale uitdagingen niet uit de weg. Hierbij staan vernieuwing en cross-overs met andere muziekvormen letterlijk en figuurlijk hoog in het vaandel. De slagwerkgroep wil op die manier ook de komende jaren een rol van betekenis spelen in de amateurslagwerkwereld. Naast een ensemble is de slagwerkgroep tevens de hofleverancier van slagwerkers voor het harmonieorkest.

Koninginnedag 2011, De Kraak Thorn