25 mei Gezamenlijk Concert - Oranjerie Roermond

20 juli WASBE - Utrecht

Kijk in onze kalender voor een overzicht van alle activiteiten.

Ivan Meylemans

Sinds 2013 is Ivan Meylemans chef-dirigent. De samenwerking gaat terug tot 1996. Hij trad sindsdien meermalen als trombonesolist met het orkest op. Van 2005 tot 2013 was hij bij St.Michaël als vaste gastdirigent een graag geziene muzikale persoonlijkheid.

Ivan Meylemans studeerde trombone, slagwerk en piano aan de conservatoria van Leuven en Gent en orkestdirectie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als trombonesolist won hij vele nationale en internationale muziekwedstrijden. In 1992 werd hij benoemd tot solotrombonist van het Filharmonisch Orkest van de Belgische Radio en Televisie (BRT). Van 1994 tot 2007 was hij solotrombonist van het Koninklijk Concertgebouw Orkest te Amsterdam.

In 2002 won hij onder andere de internationale dirigentenwedstrijd “Vakhtang Jordania” in Kharkov (Oekraine) en was hij finalist van de “Donatella Flick Conducting Competition” in London. Vanaf 2004 is hij vaste assistent van Mariss Janssons bij het Concertgebouworkest. In juni 2005 werd Meylemans onderscheiden met de prijs voor veelbelovende jonge musici van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Website: http://www.ivanmeylemans.com/