Muzikale leiding

Het harmonieorkest staat onder leiding van chef-dirigent Ivan Meylemans en Erik Somers (2e dirigent). De slagwerkgroep wordt geleid door dirigent Frank Marx.

Facebook

Nieuws, achtergronden en foto's van alles wat Harmonie St. Michaël bezig houdt, kunt u volgen via facebook.

Slagwerkgroep

Eerstvolgende concerten

19 januari 2020 - Sef Thissen zingt bekende aria's - Oranjerie Roermond - 11:00 uur

8 mei 2020 - ECWO participants in concert - Concertzaal Tilburg - 20:00 uur

21 mei - Gezamenlijk Concert Thorner Harmonieën - Oranjerie Roermond - 20:00 uur

3 juli 2020 - PLAY! Opening Gala Concert - Muziekgebouw aan 't IJ Amsterdam - 20:00 uur

 

Ik ben een vriend!

Ondersteun Harmonie St. Michaël door vriend te worden. Klik hier voor meer informatie.

Repertoire

Tegenwoordig geeft HSM elk seizoen concerten met uiteenlopende programmeringen. Wat betreft de repertoirekeuze streeft St. Michaël naar een evenwicht tussen oorspronkelijke composities voor symfonisch blaasorkest en transcripties van symfonisch orkestrepertoire. Naast werken voor symfonisch blaasorkest van Nederlandse componisten zoals Slothouwer, Andriessen, Badings, Van Beurden, Mertens, De Mey en Van Delft voert het orkest ook originele werken uit van buitenlandse toondichters zoals Husa, Blanquer, Gotkovsky, Schüller, Schmidt, Fonteyn, Absil, Reed en Trachsel. 

Onder de muzikale leiding van chefdirigent Heinz Friesen ontwikkelde het orkest ook een sterke affiniteit met het (groot) symfonische repertoire. Concerten en radio- en cd-opnamen met werken uit verschillende stijlperioden van onder andere Varese, Wagner, Mahler, Bruckner, Strawinsky, Respighi, Shostakovich, Tchaikovsky, Debussy, Ravel en De Falla vormen hiervan het klinkende bewijs. 

Ook als begeleider van instrumentale en vocale solisten uit de professionele klassieke muziekwereld heeft het orkest zijn sporen verdiend. Daarnaast vormt de programmering van werken voor koor en orkest een belangrijke peiler van het repertoire. Carl Orff's Carmina Burana, de cantate Alexander Nevsky van Prokofiev, delen uit Mousorgsky’s opera Boris Godounov, uit Gershwin's Porgy and Bess en uit de opera Prins Igor van Borodin zijn hier voorbeelden van. 

St. Michael met Zuid-Nederlands Concertkoor, Tilburg 2010
Concertzaal Tilburg, 2007