Educatie en talentontwikkeling zijn de speerpunten om muzikaal erfgoed en liefde voor muziekbeoefening in een context van eigentijdse blaasmuziek door te geven aan de volgende generatie.

Educatie & talentontwikkeling

Met opleiding en educatieve projecten laten we kinderen, jongeren en volwassenen die actief muziek willen maken ervaren hoe mooi het is om dit samen te doen en je daarvoor samen in te zetten. Een opleidings- en begeleidingsteam is verantwoordelijk voor een divers aanbod van educatie- en opleidingsactiviteiten.

In de concertprogrammering van het grote harmonieorkest wordt regelmatig letterlijk en figuurlijk ruimte gemaakt voor jong talent en cross-overs voor de jonge muzikant.

Muziekles & individuele coaching

Muziekonderwijs heeft positieve effecten op de ontwikkeling van kinderen. Als lid van onze vereniging krijgen jongeren wekelijks, particulier muziekonderwijs van professionele en ervaren muziekdocenten en instrumentalisten. De vereniging werkt hiervoor samen met de Stichting Cultuurperron en neemt een groot deel van de kosten voor haar rekening.

Ook muziekles?
Druk op onderstaande knop en vul het formulier in!

MEER INFORMATIE

Samenspelen in het starters- en middenorkest

Om goed aan te kunnen sluiten bij de verschillende muzikale talenten van onze jongste leden en (her)intredende volwassen is het leren samenspelen georganiseerd in gedifferentieerde orkestvormen. Het startersorkest voor de beginners en allerjongste leerlingen en het middenorkest voor de gevorderde leerlingen en herintredende volwassenen. Beide orkesten staan onder leiding van ervaren muziekdocenten en dirigenten.  

Muziekavond
Tijdens deze muziekavond op vrijdag wordt er gezamenlijk en in orkestvorm gerepeteerd, maar komen ook andere aspecten aan bod. Denk hierbij aan kennismaking met creatieve speelvormen, ademhalingsoefeningen, podiumervaring en ritmische vaardigheden. Deze extra lessen worden gedoceerd in speciale modules. Na afronding ontvangen de leden een certificaat.

Lid worden?
Wil jij jezelf of je kind aanmelden voor ons starters- of middenorkest?

AANMELDEN

Projecten & podiumervaring

In een snel veranderende wereld proberen we passende manieren te vinden om actieve muziekbeoefening als koper-, rietblazer of slagwerker aantrekkelijk te maken voor jonge mensen. Via projecten en optredens die aansluiten bij individuele wensen en capaciteiten kunnen leerlingen podiumervaring opdoen.

Night of the Proms
Tijdens het jaarlijkse project Night of the Proms geven jonge en meer ervaren muzikanten, zelf invulling aan een thematische muziekavond voor publiek. Ouders, familie, vrienden en geïnteresseerden worden getrakteerd op een avond die gepresenteerd wordt door de muzikanten zelf en waarin zij zelf ook optreden als solist, in kleine ensembles en het harmonieorkest.

Solistenconcours
Podiumstress bij deelname aan een individuele muziekwedstrijd is groot. Regelmatig de bühne betreden is goed voor de routine waardoor de vrijheid van spelen toeneemt. Dat is goed nieuws voor de muzikaliteit. Leerlingen nemen met succes deel aan solistenconcoursen, krijgen bühne-ervaring en kunnen onbevangen muziek maken.

‘Allemaal blaasmuziek’
Een jaarlijkse samenwerking van het basisonderwijs en Stichting Cultuurperron met als doel om tijdens muzieklessen leerlingen en hun ouders te laten kennismaken met het plezier van muziekmaken op een blaasinstrument. Als sluitstuk is er een concert door de kinderen voor de ouders, familie en vrienden. Het project wordt ondersteund door Gemeente Maasgouw.

Optreden met het grote harmonieorkest
Eén keer per jaar worden jonge muzikanten uitgenodigd om samen op te treden met én in het grote harmonieorkest. Voor vele jeugdigen een inspirerende en motiverende ervaring die naar meer smaakt.

Muziekprofessionals die uit het harmonieorkest voortkomen of als muziekstudent instroomden tot lid. 
Op alfabetisch volgorde: Henrie Adams (hobo/directie), Jos van de Braak (klarinet/directie), Jo Brouwers (trombone), Vincent Cox (orkestslagwerk), Danny Corstjens (klarinet), Paula Crasborn-Mooren (klarinet), Bart Deckers (bastuba), Hennie van Dooren (hobo), Nicole van Gogh (klarinet), Mark Haeldermans (orkestslagwerk), Jan van Hamond (klarinet), Helen Hendriks (dwarsfluit), Raph Huijnen (hoorn), Piet Jeegers (klarinet), Inge Jörissen (dwarsfluit), Agnes Korbijn (fagot), Jean-Marie Kuipers (klarinet), Koen Maas (saxofoon), Wendy Monten (dwarsfluit), Jan Peeters (trompet), Pieter Pellens (saxofoon), Simonne Scheijvens (dwarsfluit), René Schrader (trompet), Math Schreurs (trompet/directie), Marjo Schroën (saxofoon), Joost Smeets (bastuba/directie), Bram Sniekers (trompet), Jac Sniekers (hoorn/directie), Erik Somers (hoorn), Leo Stratermans (dwarsfluit/directie), Ximo Tarín Mico (klarinet/directie/compositie), Jan Vossen (klarinet/directie), Toine Weterings (trombone), Theo Wolters (trompet), Jolanda Wolters (fagot), Yvonne Wolters (hobo).

Team educatie & talentontwikkeling

Maud Corstjens
Miriam Michiels
Sjoerd Parren
Joyce Rierink
Carla Rietjens
Krissie Smeets-Verstappen
Erik Somers