Percussionisten Martin Grubinger en Dominique Vleeshouwers in een unieke samenwerking met de slagwerkers en Harmonie St. Michaël van Thorn.

TROMP Percussion Eindhoven 2018

Het tweejaarlijkse TROMP-festival in Eindhoven opende op vrijdag 9 november 2018 met een bijzonder concert. De wereldberoemde Oostenrijkse slagwerker Martin Grubinger was een van de prominente gasten. Speciaal voor TROMP ging hij een eenmalige samenwerking aan met TROMP 2014 winnaar Dominique Vleeshouwers en Harmonie St. Michaël van Thorn.

Martin Grubinger

Martin Grubinger is een waar fenomeen. Hij waagt zich net zo gemakkelijk aan Gregoriaans repertoire als een grote show in het Eurovisie Songfestival of een marathonconcert waarin hij zich ruim vier uur lang beweegt tussen 200 instrumenten.

In de openingsavond van het TROMP festival deelde hij het podium met een rijzende ster van eigen bodem: slagwerker Dominique Vleeshouwers.

Dominique Vleeshouwers

Sinds Dominique Vleeshouwers in 2014 alle grote prijzen in het TROMP concours in de wacht sleepte, neemt zijn internationale carrière een vogelvlucht.

Met Harmonie St. Michaël van Thorn, een symfonisch blaasorkest, óók van internationaal topniveau én break dance groep The Ruggeds was het een bijzonder feestelijk muziek- en dansspektakel.

Concertserie

Met Dominique Vleeshouwers in de hoofdrol werd productie in 2019 herhaald in tijdens een serie van vijf concerten in theaters in Brabant en Limburg.

Programma

voor de pauze muziek
1. Mutations (Bart Piqueur)
2. ‘Spices, Perfumes, Toxins’(Avner Dormans), Martin Grubinger & Dominque Vleeshouwers, slagwerk
3. Choptakovich, Martin Grubinger, slagwerk
4. ‘Goldmine’ uit Goldrush Concerto (Jacob ter Veldhuis), Martin Grubinger & Dominique Vleeshouwers, slagwerk

na de pauze muziek en dans
1. Salterello (Anonymus)
2. Andalucia en Gitanerias (Ernesta Lecuona)
3. Danses Bulgares (Pancho Vladigerov)
4. Mahalai Rai Banda (Mahalagaesca)
5. Wosenku (African traditional)
6. Finale (Y’skid & Jelle Verstraten)

Muziek en dans

Documentatie

Marching & Breakin’ at TROMP explained by Dominique Vleeshouwers.Marching & Breakin’ - Crossover van slagwerk & urban dance.Arend Bruin - Short concert piece for the ‘Marching and Breakin’ concert series: crossover St. Michaël Thorn Wind Orchestra, Breakdance The Ruggeds, Domique Vleeshouwers
and friends, percussion.