Om te doen wat we doen is steun nodig. Harmonie St. Michaël van Thorn is een erkende ANBI-instelling waardoor de Geefwet geldt; financiële giften zijn voor u fiscaal aantrekkelijk.

Vriend worden

Ambitieus en avontuurlijk. Vernieuwend en verbindend. Harmonie St. Michaël van Thorn vaart altijd scherp aan de muzikale wind met de inspirerende en vernieuwende programma’s in grote en kleine bezettingen, in samenwerking met inspirerende dirigenten en topsolisten en een eigentijdse jeugdopleiding en talentacademy. Altijd vanuit saamhorigheid en sociale verbondenheid, zoals tot uitdrukking komt in ons verenigingslied: “Ja, wij allen wij behoren tot het orkest van St. Michiel”.

Om onze muzikale doelen en maatschappelijke functie te kunnen blijven vervullen is steun nodig. Van u, van jou, van iedereen die de doelen van Harmonie St. Michaël van Thorn een warm hart toedraagt. Er zijn diverse mogelijkheden om Harmonie St. Michaël van Thorn financieel te steunen. Van incidentele giften tot jaarlijkse financiële bijdragen naar draagkracht. Hieronder staan alle mogelijkheden toegelicht.

Zilveren vriend

Voor een bedrag van € 50,- per jaar (of € 75,- samen met je samenwonende partner) ben je Zilveren Vriend(en) van Harmonie St. Michaël van Thorn.

Je ontvangt via e-mail periodieke informatie over concerten en speciale activiteiten binnen de vereniging.

aanmelden

Gouden vriend

Voor een bedrag van € 90,- per jaar (of € 125,- in combinatie met je samenwonende partner) ben je Gouden Vriend(en) van Harmonie St. Michaël van Thorn.

Je ontvangt per e-mail periodiek alle informatie over onze concerten en speciale activiteiten en 50% korting op het ticket voor het jaarlijkse zomerconcert van Harmonie St. Michaël van Thorn in het Openlucht Theater te Thorn.

aanmelden

Platina vriend

Voor een jaarlijks bedrag vanaf € 250,- per jaar (of € 350,- in combinatie met je samenwonende partner) ben je Platina vriend(en) van Harmonie St. Michaël van Thorn.

Je ontvangt per e-mail periodiek informatie over concerten en speciale activiteiten en gratis toegang het jaarlijkse januariconcert in Theater de Oranjerie te Roermond en het zomerconcert in het Openlucht Theater Thorn.

Van je bijdrage wordt jaarlijks € 75,- gereserveerd in het ‘Vrienden van Harmonie St. Michaël Fonds’, met als doel zichtbaar (of hoorbaar maken) en behouden van cultureel erfgoed van Harmonie St. Michaël van Thorn en het uitdragen daarvan.

aanmelden

Fiscaal voordeel

Harmonie St. Michaël van Thorn is een culturele ANBI-instelling waardoor de Geefwet van toepassing is. Dit maakt je (jaarlijkse) financiële bijdrage/gift/schenking* fiscaal aantrekkelijk.

De bovenstaande drie vormen van Vriendschap (zilver, goud en platina) van Harmonie St. Michaël van Thorn komen in aanmerking voor deze gunstige fiscale regeling. Dat betekent dat het jaarlijks te betalen bedrag niet belast is met schenkbelasting en dat je 125% van het bedrag, zonder enige drempel, als aftrekpost mag opgeven bij je aangifte inkomstenbelasting.

De enige voorwaarde is dat je een overeenkomst sluit met Harmonie St. Michaël van Thorn waarin wordt vastgelegd dat je minimaal 5 jaren een vast bedrag geeft. De Belastingdienst heeft daarvoor een standaardovereenkomst opgesteld dat je hier kunt downloaden en ingevuld en ondertekend kunt sturen naar info@harmoniethorn.nl of het postadres.

Hoeveel een bijdrage netto kost kun je berekenen via onze geefcalculator.

* Een schenking/gift is een financiële bijdrage die je doet als je in leven bent. Schenken aan Harmonie St. Michaël van Thorn kan eenmalig of periodiek.

Lid of vrijwilliger worden

Wilt u spelend lid worden van Harmonie St. Michaël van Thorn of als vrijwilliger een bijdrage leveren?

aanmelden