Vereniging | slagwerkgroep

De in 1959 opgerichte drumband is al decennia lang een vaste waarde aan de nationale top. Ruim 60 jaar later is de Slagwerkgroep de perfecte kweekvijver voor de jonge percussionist.

Slagwerkgroep

Slagwerkgroep St. Michaël heeft altijd een belangrijke rol gespeeld bij de muzikale vernieuwingen in de wereld van percussie-ensembles. De van oorsprong marcherende drumband ontwikkelde zich tot een concertensemble met een breed repertorium waarin een breed gamma aan percussie-instrumenten de revue passeren.

Naar honderd procent
Onder leiding van artistiek leider Jo Zinzen behaalde Slagwerkgroep St. Michaël vanuit deze pioniersrol grote muzikale successen. In de prijzenkast pronken onder andere de eerste wereldtitel voor Slagwerkgroep tijdens het WMC in Kerkrade evenals het verkrijgen van de Kiwanis Cultuurprijs en vele nationale kampioenschappen in de hoogste categorie. De nationale titel van 1998 was echter heel bijzonder. De beoordeling van het optreden was toen maar liefst 100%! Niet meer, niet minder.

Cross-over
Vandaag de dag gaat de Slagwerkgroep St. Michaël nieuwe muzikale uitdagingen niet uit de weg. Hierbij staan innovaties en cross-overs met andere muziek- en kunstvormen hoog in het vaandel.
Percussionisten in de autonome Slagwerkgroep zijn tevens ook slagwerkers in het orkest van Harmonie St. Michaël van Thorn.

Meespelen in de Slagwerkgroep St. Michaël?
Meld je dan hier aan.

AANMELDEN

Dirigent Frank Marx

Dirigent van Slagwerkgroep St. Michaël is Frank Marx (1968). Hij begon zijn muzikale loopbaan bij Muziekschool Artamuse Geleen. Hij behaalde het instructeursdiploma voor slagwerk bij de Stichting Kreato te Thorn bij Leo Pustjens en August Thissen. In de afgelopen decennia heeft Marx veel ervaring opgedaan als dirigent en artistiek leider van diverse slagwerkensembles.

Andere dimensies
Marx behaalde vele successen op nationale en internationale muziekwedstrijden en onderscheidt zich daarnaast door de niet-geijkte paden te bewandelen. Constant op zoek naar andere dimensies initieert hij vele cross-overs met andere disciplines. Naast dirigent en artistiek leider van Slagwerkgroep St. Michaël is Frank Marx ook muzikaal leider van het Slagwerkensemble van Philharmonie Sittard.

Samenwerkingsverband
Een muzikaal-wetenschappelijk samenwerkingsverband is er tussen Frank, componist Vincent Cox en neuropsycholoog Tim Leufkens. Zij co-creëren producties waarbij wetenschap vertaald wordt in muziek. Meer informatie over dit project is te vinden op www.verklanking.nl.